Nieuws Limburg Hoe groen is uw bedrijf achter de oren?

Hoe groen is uw bedrijf achter de oren?

Hoe groen is uw bedrijf achter de oren?

Hoeveel maturiteit heeft uw onderneming op vlak van digitalisering en internationalisering? Dat kunt u zelf even checken door een digitale scan uit te voeren. “Naargelang de antwoorden kunnen wij hulp bieden om stappen voortwaarts te zetten”, zegt Cathérine Dreesen, directeur Internationalisatie en Innovatie van Voka Limburg.

Om passend in te spelen op globale ontwikkelingen als e-commerce of digitale marketing hebben regionale kmo’s steeds vaker een grensoverschrijdende en digitale mindset nodig. Toch blijkt uit internationale studies dat deze categorie van bedrijven achterblijft op deze twee domeinen. “Dit laat niet alleen kansen voorbijgaan op de thuismarkt, maar belemmert ook de groeivooruitzichten in het buitenland”, waarschuwt Cathérine Dreesen. “Daarom willen we met een nieuw project het concurrentievermogen van onze kmo’s versterken. De scan invullen duurt 7 minuten en geeft je een goed beeld over hoe ver je staat op vlak van diverse digitale thema’s.”

Nadien kunnen de respondenten vrijblijvend deelnemen aan clusters, waarin Euregionale bedrijven de problemen rond digitalisering onder de loep nemen en ook internationale business-cases uitwerken.

“Voor onze Limburgse bedrijven is de Euregio een dankbaar hinterland om internationaal te ondernemen”, aldus nog Cathérine Dreesen. “De nabijheid en de eenheid van bedrijfscultuur zorgen dat de drempel om te internationaliseren in deze zone het laagst is.”

Kmo’s kunnen de scan gratis invullen via deze link.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.