Nieuws Limburg Hoe kleiner het bedrijf, hoe groter de klappen

Hoe kleiner het bedrijf, hoe groter de klappen

Hoe kleiner het bedrijf, hoe groter de klappen

De Limburgse ondernemingen met een jaarlijkse omzet tot tien miljoen euro krijgen de grootste omzetdaling van alle ondernemingen te verwerken. Dat becijferde Voka Limburg. Maar liefst 86% van deze bedrijven ziet de omzet met minstens 75% dalen. “Zij moeten op lange termijn hun businessplan grondig onder de loep nemen”, zegt Axelle Henrard, directeur Eigenaars-Ondernemers van Voka Limburg.

Hoe groter de omzet, hoe kleiner de voorspelde omzetdaling. Zo verwacht één derde van de bedrijven met minstens 20 miljoen euro omzet, dat de schade tot minder dan 50% beperkt blijft. Maar de kleinere zullen bloeden. Er zijn nauwelijks bedrijven met minder dan 10 miljoen omzet die slechts een geringe omzetdaling verwachten. De meesten spreken van klappen die oplopen boven 75%. Zij zijn dan ook niet geneigd om hun investeringen uit te stellen, maar eerder helemaal af te blazen.

“Het is duidelijk dat de strategie van veel bedrijven als sneeuw voor de zon is gesmolten”, zegt Axelle Henrard, directeur Eigenaars-Ondernemers van Voka Limburg. “Vanaf juni ze de kans om hun bedrijf terug op de rails te zetten. In een traject willen wij hen helpen om in eerste instantie een grondige analyse te maken van de geleden schade. Vervolgens gaan we op zoek naar oplossingen om een deel van die schade goed te maken. En tot slot wordt nagedacht over de strategie op lange termijn.”

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen
Dossier

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.