theo-schuurmans-199×300

Hoe ondernemingsvriendelijk is Noord-Limburg?

In het tweede deel van onze reeks over de ondernemingsvriendelijkheid van de Limburgse gemeentebesturen, nemen we vandaag Noord-Limburg onder de loep. De enquête die Unzo-Limburg en VKW Limburg zopas in deze regio organiseerden, was representatief voor Bree, Lommel, Hamont-Achel en Overpelt.

- Lommel blijkt gemiddeld te scoren op vlak van appreciatie voor het algemene beleid (6,3 op 10). Bijna 30 procent van de ondernemers vindt dat Peter Van Velthoven en zijn ploeg de afgelopen legislatuur vooruitgang heeft geboekt. Wat de inspanningen voor de economie betreft, doet Lommel het beter. De score van 6,8 is zelfs na Tongeren de hoogste in Limburg.

- Bree doet het op beide vlakken iets beter dan gemiddeld, maar steekt er zeker niet bovenuit. Met een score van 2 keer 6,3 op 10 zijn de ondernemers in Bree redelijk tevreden. Ze vinden wel dat er op economisch vlak meer vooruitgang werd geboekt dan qua algemeen beleid.

- Hamont-Achel wordt sterk gewaardeerd voor de algemene inspanningen van Theo Schuurmans (foto) en zijn bestuursploeg. Het resultaat van 6,9 op 10 is na Lanaken het hoogste van Limburg. Op economisch vlak is de vooruitgang beperkt en blijft de waardering net boven het gemiddelde steken (6,3).

- In Overpelt, tot slot, spreekt bijna 70% van de ondernemers van een status quo als evaluatie van het algemene beleid. De score van 5,9 op 10 is net onder het gemiddelde. Dezelfde status quo valt op bij de waardering over het economische luik. Met 5,5 op 10 geven de ondernemers aan dat er wat dat betreft werkpunten zijn.

Morgen bekijken we de cijfers van Beringen, Lummen, Herk-de-Stad en Tessenderlo.