Hoeselaar brengt farmareus naar de beurs

Dat het Luikse farmaceutische bedrijf Mithra binnenkort naar de beurs wil trekken, is ondertussen bekend. Minder geweten is dat de beursgang mee wordt opgezet door de Limburgse CFO Steven Peters.

steven peters 1Steven Peters (38) is geboren in Hoeselt, groeide op in Tongeren en woont in Gingelom. Na zijn studies aan de UHasselt ging hij aan de slag bij consultant PwC. "Daar kwam ik in aanraking met Docpharma, dat toen al de producten van Mithra verdeelde," legt Peters uit, die het nadien schopte tot CFO bij Docpharma. In 2011 verkaste Peters naar Luik, meer bepaald naar Mithra-dochter Uteron. Sinds dit jaar is hij bij moederbedrijf Mithra aan de slag als CFO. Steven Peters mag nu samen met ING en KBC Securities de beursgang van Mithra in goede banen leiden.

Estetrol
Mithra kwam in de Vlaamse schijnwerpers te staan toen Marc Coucke besloot om 20 miljoen in het bedrijf te pompen en nog eens 20 miljoen bij een beursgang. "Met de extra middelen willen wij onze producten in de Estetrol-pijplijn (contraceptie en menopauze) verder ontwikkelen," zegt Peters. Estetrol is een natuurlijk oestrogeen. Over de beursgang kan hij nog geen extra details kwijt. "Daarvoor moet de beurswaakhond FSMA het licht nog op groen zetten."