Nieuws Limburg Hogeschool investeert in onderzoek voor bedrijven

Hogeschool investeert in onderzoek voor bedrijven

Hogeschool investeert in onderzoek voor bedrijven

De gefusioneerde hogeschool PXL investeert dit academiejaar zo’n half miljoen overheidsmiddelen om de ontwikkeling of optimalisatie van producten, processen of dienstverlening in bedrijven actief te ondersteunen. “Een win-winsituatie,” zegt directeur Ben Lambrechts. “De projecten helpen de ondernemingen vooruit en hebben bovendien een meerwaarde voor de samenleving. Voor onze onderzoekers betekent dit praktijkonderzoek dat hun kennis up-to-date blijft. En daar profiteren de studenten dan weer van, die realiteitsgetrouwe projecten voorgeschoteld krijgen.”

Ben LambrechtsConcreet start de PXL met 8 nieuwe projecten, waar maar liefst 17 onderzoekers aan zullen meewerken. “De projecten focussen op een breed gamma aan onderwerpen,” aldus nog Lambrechts. “Ik denk bijvoorbeeld aan een managementtool waarmee steden en gemeenten op een duurzame en kostenefficiënte manier hun plantsoenen kunnen gaan beheren, of aan een brede scan van de beroepsnoden in de toeristische sector. Belangrijk is dat we voor elk project samenwerken met gerespecteerde Limburgse stakeholders uit het werkveld. Op die manier probeert de PXL haar steentje bij te dragen aan de ontwikkeling van deze regio,” concludeert Lambrechts.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.