Nieuws Limburg Hollanders willen zonnepanelen uit Beringen

Hollanders willen zonnepanelen uit Beringen

Hollanders willen zonnepanelen uit Beringen

Het is lang niet overal kommer en kwel in de business van de zonnepanelen en andere groene-energievoorzieningen. “We zijn 2 jaar geleden naar de Nederlandse markt gestapt, waar de voorwaarden om te investeren in zonne-energie erg gunstig zijn,” zegt Marina Doggen van Berrentec in Beringen. “We hebben er door onze ervaring en goede referenties enkele mooie contracten kunnen tekenen.” Het grootste is een zonnepark in Noord-Holland, waar Berrentec Solar Plus (zoals de Nederlandse tak heet) de engineering doet en materialen levert voor de grootste veldopstelling van het land. “Het gaat om 6.072 panelen, goed voor een vermogen van meer dan 1,5 MW.”

Voor dezelfde klant heeft het Beringse bedrijf nog meer opdrachten in de pijplijn. “Een investeringsgroep heeft concrete plannen om nog 70 hectare vol te leggen met panelen,” gaat Marina Doggen verder. “Ook daar zijn we de bevoorrechte partner en mogen we nog veel bijkomend werk verwachten.” Berrentec Solar Plus heeft ook een contract met een coöperatieve in Friesland gesloten voor het CO2-neutraal maken van een regio met 30.000 inwoners. “En in Rotterdam tekenden we zopas een exclusiviteitscontract voor het leveren van installaties aan grote bedrijven in het havengebied.”

Marina_DoggenBerrentec trekt bij onze noorderburen ook de particuliere markt op. “Met de steun van de overheid gaan er in het hele land 50 energiewinkels geopend worden. Wij worden daarbij betrokken met ons hele gamma van groene-energie-oplossingen zoals warmtepompen, zonneboilers en panelen. Een mooie etalage voor ons.”

België trekt aan
Misschien tegen de verwachtingen in, heeft Berrentec ook in België een goed gevuld orderboek. “De sector kent in ons land inderdaad een heropleving,” zegt Marina Doggen nog. “Door de prijsdalingen van de panelen zijn de installaties veel goedkoper geworden. Dit compenseert de weggevallen groenestroomcertificaten en de belastingaftrek, waardoor de terugverdientijd zo goed als dezelfde is in vergelijking met 5 jaar geleden. Mensen maken hun rekening. Zeker als ze vaststellen dat de elektriciteitsprijzen nog ieder jaar minstens 6 procent stijgen. Investeren in zonnepanelen loont dus absoluut de moeite. En dat besef neemt gelukkig snel toe.”

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.