Nieuws Limburg Hollandse pillendraaier via LRM naar Diepenbeek

Hollandse pillendraaier via LRM naar Diepenbeek

Hollandse pillendraaier via LRM naar Diepenbeek

FF Pharmaceuticals BV, een recent opgericht Nederlands biofarmaceutisch bedrijf, heeft zopas 4 miljoen euro vers kapitaal opgehaald om verdere klinische studies op te starten. Investeringsmaatschappij LRM leidde de investeringsronde en dwong bij de Nederlanders af dat ze voor de coördinatie van hun ontwikkelingsactiviteiten een vestiging opzetten in Diepenbeek (bij incubator BioVille).

Nico VandervelpenFF Pharmaceuticals zal zich toespitsen op medicijnen voor chronische ontstekingsziekten. Nico Vandervelpen, Hoofd Life Sciences bij LRM (foto) zal deel uitmaken van de raad van bestuur en werd zelfs aangesteld als voorzitter. “We zijn zeer enthousiast over de mogelijkheden van het belangrijkste product van FF Pharmaceuticals,” aldus de voorzitter. “Met zijn uniek werkingsmechanisme heeft dit kandidaat-geneesmiddel het potentieel om een echt ziekte-modificerend geneesmiddel te worden voor chronische ontstekingen en auto-immune aandoeningen.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.