Nieuws Limburg Hoofdprijs voor Buggy Booker en Studio Boonen

Hoofdprijs voor Buggy Booker en Studio Boonen

Hoofdprijs voor Buggy Booker en Studio Boonen

buggybookerIn het Paleis voor Schone Kunsten (Bozar) is de OVAM Ecodesign Award Pro uitgereikt aan Buggy Booker (Hasselt) en Boonen Design Studio (Sint-Truiden). Deze nationale onderscheiding beloont bedrijven en organisaties die rekening houden met de milieu-impact van hun producten.

Buggy Booker heeft een kinderbuggy ontwikkeld die door toeristen kan gehuurd worden als ze bijvoorbeeld van de trein stappen of met de fiets in de stad arriveren. Het idee komt van Noord-Limburger Frank Verheijden, die zijn start-up inmiddels heeft ondergebracht in de Corda Incubator. Voor het ontwerp van zijn nieuwste model, sloeg hij de handen in elkaar met Frédéric Boonen. Met succes, want de Limburgse buggy ging dus met de hoofdprijs aan de haal, goed voor een cheque van 4.000 euro.

De wedstrijd is tevens een onderdeel van de Henry Van de Velde Awards & Labels, die net als de finalisten van de OVAM Ecodesign Award in de Bozar tentoongesteld worden.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.