Nieuws Limburg Horeca rekent op 1,5 miljoen extra door zomerse zoektochten

Horeca rekent op 1,5 miljoen extra door zomerse zoektochten

Horeca rekent op 1,5 miljoen extra door zomerse zoektochten

De horeca in Midden-Limburg mag zich in de handen wrijven. Doordat de jaarlijkse Zomerzoektocht van het Davidsfonds dit jaar hier zal plaatsvinden, worden de extra inkomsten begroot op zo’n 1,5 miljoen euro. Dat heeft gedeputeerde van Toerisme, Igor Philtjens berekend.

zomerzoektocht davidsfondsJaarlijks nemen er zo’n 20.000 mensen deel aan de Zomerzoektocht van het Davidsfonds. Het gaat om de grootste cultureel-toeristische tocht van Vlaanderen, die met de wagen of de fiets kan ondernomen worden tussen 31 mei en 14 september. Er zijn voor de deelnemers heel wat prijzen aan verbonden.

De keuze van de organisatie om dit jaar naar Midden-Limburg te trekken, is een opsteker voor de horeca in de regio. Gezien het gemiddelde budget dat een deelnemer aan zo’n zoektocht spendeert (overnachting, andere toeristische bezoeken, eten en drinken), wordt de extra omzet geschat op 1,5 miljoen euro.

Het initiatief wordt ook gesteund met een boek, waarin 8 bekende Midden-Limburgers de toeristen tips geven over de bezienswaardigheden in hun achtertuin.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.