Nieuws Limburg Horeca toont zich van creatiefste kant: glas is halfvol!

Horeca toont zich van creatiefste kant: glas is halfvol!

Horeca toont zich van creatiefste kant: glas is halfvol!

Op 8 juni is het zover! Dan mogen cafés en restaurants opnieuw open. Een grote opluchting voor heel wat horeca-bazen, die meteen met creatieve corona-concepten en recepten, hun klanten willen charmeren. Enkele voorbeelden:

– De Barrier, Houthalen-Helchteren:
Ondernemer Philippe Bodson pakt (vanaf 13 juni) uit met Cubegarden: een gloednieuw concept waarbij een unit of cube tot 8 personen (XL-versie tot 16) kan gereserveerd worden in de tuin van De Barrier. In intieme kring kan er genoten worden van culinair en muzikaal spektakel. De Cubegarden is open voor lunch en diner, met private bediening. “We willen onze gasten met dit concept op een verantwoorde manier laten genieten van een heerlijk diner in een prachtig ingerichte box mét privé-terras”, vertelt Philippe Bodson. “De units zijn naar elkaar gericht, met zicht op het vele groen en de vijver, waarbij vrienden en familie in groepen van 2 tot 16 personen kunnen bijpraten, terwijl men op zaterdagavond ook geniet van het nodige spektakel mét beats!”

– Verdi, Sint-Truiden:
Taverne Verdi op de Grote Markt van Sint-Truiden heeft na 12 weken lockdown een originele oplossing gevonden om meer gasten te kunnen ontvangen. Vanaf maandag kan je er plaatsnemen op het ‘bubbelbalkon’, een uniek plekje op de eerste verdieping van de Truiense horecazaak. Uitbater Koen Francis heeft -bovenop de traditionele coronamaatregelen- beslist om alle mogelijke ruimtes optimaal te gebruiken. “Zo is het balkon omgetoverd tot een heus ‘bubbelbalkon’, wat zowat het mooiste terras met uitzicht over de hele Grote Markt biedt”, stelt Koen.”Verdi with a view, zou ik zeggen.”

– De Boskar, Peer:
Zaakvoerder Cihan Alacaoglu, die naast De Boskar ook Marktzicht in Peer en Het Notariaat/Brasserie Bierpunt in Eksel uitbaat, onderneemt een speciale actie om zijn horeca-activiteiten terug op gang te trekken. Zo heeft hij onder de noemer ‘Vakantiegeluk in eigen land’ een toeristisch fiets- en wandelarrangement uitgewerkt. “Het is een ontdekkingstocht langs Bosland, het gekende bosrijke gebied in Noord-Limburg”, vertelt hij. “Wij bieden een verkenningstocht aan, met overnachting, fietsverhuur, een gratis picknickmand, fietskaart, enzovoort. Het doel is om toeristen uit eigen streek, én daarbuiten, naar hier te lokken. Velen beseffen niet hoe mooi een ‘staycation’ kan zijn, en dat willen wij hun duidelijk maken. Voor ons is het bovendien een mooie kans om stilaan uit het corona-dal te klauteren en onszelf opnieuw ‘op de kaart’ te zetten. Het heeft lang genoeg geduurd!”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.