Hospidex haalt fameus order binnen bij ZOL

Het semi-Genkse bedrijf Hospidex (met Limburger Francis Gielen als mede-eigenaar), heeft bij Ziekenhuis Oost-Limburg (ZOL) een belangrijk order in de wacht gesleept. De firma met specialisatie in de invoer en distributie van medische materialen, mag er 95 zogenaamde 'multiparametertoestellen' leveren, goed voor een waarde van 300.000 euro. De vrij gesofisticeerde apparaten meten in één keer zowel bloeddruk als polsslag, zuurstofsaturatie en lichaamstemperatuur.

Hospidex (3)“Niet zozeer de grootte van het order is voor ons van belang, wel de referentie,” zegt CEO Hendrik Seghers van Hospidex. “ZOL is immers een groeiende organisatie met een erg goede reputatie. Bovendien maakt de ziekenhuisgroep deel uit van de aankoopgroepering Hospilim. Dat laatste kan uiteraard ook voor ons van belang zijn.”

Hospidex maakte het nieuws bekend naar aanleiding van de viering van het 30 jarig bestaan, een nieuw kantoorgebouw en de lancering van de nieuwe naam (voorheen MSH-Hospidex). Het bedrijf, dat vooral gekend is als leverancier van containers voor gevaarlijk medisch afval (naalden), is actief in de Benelux, de Duitstalige landen en heeft een eigen vestiging in Frankrijk. Sinds enkele maanden is ook 2Pharma in Genk een onderdeel van de Hospidex Holding. 2Pharma is een verdeler van voorschriftvrije producten en scheikundige grondstoffen aan apotheken in België. De Hospidex-eigenaars Francis Gielen en Hendrik Seghers stonden mee aan de wieg van 2Pharma. Met 2Pharma onder de paraplu, rekent Hospidex voor dit jaar op een omzet van 30 miljoen euro.