Nieuws Limburg Hot in Limburg: cash via crowdfunding

Hot in Limburg: cash via crowdfunding

Hot in Limburg: cash via crowdfunding

skin2Atelier Crowdfunding, een reeks van 4 sessies waarin bedrijven de finesses van crowdfunding aanleren, kent bijzonder veel belangstelling. Voor het organiserende Voka Limburg wijzen de grote inschrijvingscijfers erop dat crowdfunding veel meer is dan een trend. De financiering van een project deels of helemaal door fans, supporters of ambassadeurs laten verzorgen, is booming business. Vooral het aspect dat ‘de massa’ die financieel instapt, ook mee de marketing zal verzorgen door via sociale media en andere kanalen promotie te voeren, is een gedachte die veel startende ondernemers kan boeien.

Een mooi voorbeeld van een innovatief project dat via crowdfunding naar een doorbraak zoekt, is het nieuwe product van de start-up Bambooti. De jonge ondernemers Pieter Van Moll en Freek Gielen hebben 5 soorten van houten covers gemaakt voor MacBooks. Deze ‘skins’, gemaakt van echt en duurzaam hout, wordt vakkundig met de laser gesneden en vervolgens met de hand geschuurd. Bambooti kiest voor crowdfunding via Kickstarter, één van de grootste platforms voor publieksfinanciering in de wereld.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.