Nieuws Limburg Houben mag ovaal van 22 miljoen bouwen

Houben mag ovaal van 22 miljoen bouwen

Houben mag ovaal van 22 miljoen bouwen

Bouwbedrijf Houben uit Hasselt en Machiels Building Solutions uit Genk zullen samen met Vanhout de werken uitvoeren van de gloednieuwe overdekte wielerpiste in Zolder. Het complex van 15.000 m² zal begin 2023 klaar zijn en vergt een investering van 22 miljoen euro.

Architecten zijn Avapartners en het Hasseltse bureau DBV Architecten, dat met Robin Jame en Wesley Vandenberk zopas nog 2 nieuwe junior-vennoten aanstelde. Het studiewerk gebeurde door Sweco (Hasselt), dat mee in het consortium zit. Belangrijk in het ontwerp is de vorm van de piste, die 250 m lang is. De keuze voor brede bochten bevordert de snelheid, waardoor Zolder dé place to be wordt om nieuwe records te vestigen.

In de nieuwe velodroom zal plaats zijn voor 1.000 toeschouwers, uitbreidbaar met 1.000 extra. Het complex zal tevens dienen voor andere zaalsporten (volley, basket, tennis,…) Er komt ook een turnzaal van meer dan 1.000 m², een grote fitness, cafetaria en zelfs enkele winkels.

De grootste brokken van het budget, dat voorlopig rond 21,5 miljoen schommelt, worden gedragen door de gemeente Heusden-Zolder (7,5 miljoen) en Limburg Sterk Merk (7 miljoen), de niet-rendementsgebonden stichting die dividenden van LRM mag besteden aan maatschappelijk nuttige projecten. Ook de Vlaamse overheid draagt flink bij (6 miljoen).

Voor de tijdelijke vereniging van aannemers, die in het verleden ook al samen grote infrastructuurprojecten bouwden, is de nieuwe piste hoe dan ook een omzetmatige opsteker en een uniek visitekaartje.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Brussel, Hasselt
Brussel

A2o breekt de ban in Brussel

De architecten van het Hasseltse kantoor A2o hebben een reeks van prestigieuze projecten binnengehaald in onze hoofdstad. Zopas werd nog… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.