Nieuws Limburg Houthalen geeft voorbeeld van samen-werken

Houthalen geeft voorbeeld van samen-werken

Houthalen geeft voorbeeld van samen-werken

Het gemeentebestuur van Houthalen-Helchteren gaat samen met het lokale OCMW intensief samenwerken om het personeel op een nieuwe manier te laten werken. In het nieuwe administratieve centrum, dat momenteel wordt gebouwd, zullen er nieuwe technologieën gebruikt worden, krijgen de ruimtes een moderne indeling en zullen er ook werkmethodes van toepassing zijn die beantwoorden aan de eisen van de werknemer van vandaag.

Het concept werd uitgetekend door adviesbureau Creando. “De gemeente en het OCMW van Houthalen-Helchteren kiezen voor een unieke en integrale samenwerking, waarbij ze alles samen doen wat samen kan,” zegt zaakvoerder Wim Vanderstraeten. “Ze zijn hiermee de koploper in Vlaanderen, geen enkel lokaal bestuur deed dit reeds op een zo doorgedreven manier. Zo komt er een nieuw organogram en een personeelsformatieplan voor elk bestuur. De dienstverlening voor de burger zal op een geïntegreerde manier gebeuren, aangestuurd door een centrale coördinatie. Dit alles is gebaseerd op een duurzame organisatiefilosofie, die zowel de samenwerking met het bestuur, het neerzetten van resultaten, als het aantrekken, ontwikkelen en behouden van goede medewerkers zal bevorderen.” Meer concreet bestaat de technologie uit onder meer draagbare toepassingen (zoals smartphones en iPads), zal afstandswerken worden ingevoerd en zullen de werkruimtes zijn ingedeeld om ze flexibel te gebruiken. De nieuwe werkvormen zorgen bovendien voor een flinke kostenbesparing.

Op dinsdag 17/4 kan u in Antwerpen terecht voor het seminarie Werken met Plezier. Tijdens dit seminarie zal de burgemeester van Houthalen-Helchteren het unieke samenwerkingsmodel komen toelichten en zal Wim Vanderstraeten van Creando een beeld geven over het succesvol realiseren van nieuwe werkvormen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.