Nieuws Limburg Houthalen-Helchteren en Genk meest ondernemende stad?!

Houthalen-Helchteren en Genk meest ondernemende stad?!

Houthalen-Helchteren en Genk meest ondernemende stad?!

Van alle steden en gemeenten in Vlaanderen, werd Houthalen-Helchteren zopas uitgeroepen tot beste wat de versterking van de handelskern betreft. Als reden daarvoor werd het dossier van het nieuwe gemeentehuis (NAC) ingediend. Het staat volgens de jury symbool voor de verwevenheid van functies in de kern: gemeentediensten, politie, bibliotheek, academie, horeca, externe bedrijven…

NAC houthalenToch vragen we ons af of de jury wel in Houthalen is geweest. De leegstand in het handelscentrum is groot. Het is dus nog even afwachten tot ‘de verwevenheid van functies’ ook klanten naar het centrum van Houthalen zal brengen.

Daarnaast werd ook Genk bekroond als Laureaat Ondernemende Gemeente 2014. Dit in het thema ‘uitstraling’. Daarbij werd de revitalisering van de Vennestraat als voorbeeld genomen. Met strategische acties kon de leegstand worden bestreden en een duidelijke identiteit worden neergezet, aldus de jury.

Reageer op dit bericht

Sector

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.