Nieuws Limburg HR-award naar Limburg voor opdracht bij Bisdom

HR-award naar Limburg voor opdracht bij Bisdom

HR-award naar Limburg voor opdracht bij Bisdom

Wout Van Impe, de Limburgse Group Director van Mercuri Urval, mocht vorige week in Genval de prijs in ontvangst nemen voor de Best Executive Search and Advisory Services Company. De onderscheiding was één van de HR Excellence Awards 2017 die Van Impe kreeg voor een project dat hij samen met een collega uitvoerde bij Bisdom Gent.

De HR Excellence Awards gelden in de sector als de meest prestigieuze prijzen. Er zijn diverse categorieën waarin een jury van 12 experts eerst de genomineerden en vervolgens de uiteindelijke winnaars kiest. Wout Van Impe en Ann Boffé, allebei Group Director bij Mercuri Urval, voerden hij het winnende ‘executive search’-project uit.

“De case is toch wel uniek door de context en aanpak”, zeggen Wout Van Impe en Ann Boffé. Het project omvatte de zoektocht naar een nieuwe CFO, in combinatie met een audit van deugdelijk bestuur bij het Bisdom Gent en de aanverwante vzw’s. Beide opdrachten werden aan elkaar gekoppeld omdat hun nieuwe CFO een rol moet spelen in de implementatie van interne auditprocessen. Het Bisdom mag dan een oubollig en conservatief imago hebben, het doet wat vele andere organisaties en bedrijven niet durven: alles in vraag stellen en de bestuursorganen professionaliseren om meer transparantie en een betere besluitvorming te realiseren. We kunnen daar alleen maar respect voor opbrengen”, zeggen Wout Van Impe en Ann Boffé.

Er was trouwens nog een kleine Limburgse link aan de HR Excellence Awards: de speciale prijs van de jury voor de Challenger of the Year ging naar Vio Interim, het bedrijf waarvan Ivo Maréchal (Down2Earth) vorige maand zijn meerderheidsbelang verkocht aan SD Worx.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.