Nieuws Limburg HR Technologie: een zegen of net niet?

HR Technologie: een zegen of net niet?

Hans Mangelschots, HR TECH Valley.

HR Technologie: een zegen of net niet?

Digitalisering daagt de HR-sector reeds jarenlang uit. De coronacrisis heeft die uitdaging alleen maar groter gemaakt. Maar gelukkig hebben we een weelde aan HR technologie achter de hand. Alleen: veel bedrijven zetten deze digitale toepassingen curatief in plaats van preventief in, zonder strategisch beleid. In ‘De rol van digitale transformatie in HR’, een opleiding van SyntraPXL business, schijnt Hans Mangelschots van HR TECH Valley zijn licht hierop.

Voor de coronacrisis kampte de HR-sector met een heleboel uitdagingen, zoals het tekort aan talent. En dat tekort is alleen maar groter geworden met een huidige vacaturegraad tussen 6 en 14 procent, afhankelijk van de sector. Ook de retentiecijfers waren niet denderend en daar heeft het ‘nieuwe werken’ nog geen beterschap in gebracht.

“Onderzoeken wijzen aan dat Covid-19 deze uitdagingen heeft versterkt”, vertelt Hans Mangelschots van HR TECH Valley, dat bedrijven door het doolhof van digitale HR-oplossingen leidt en tegelijkertijd HR innovaties een podium biedt. “Flexwerken heeft de complexiteit flink doen toenemen. Ook samenwerking wordt bemoeilijkt, waardoor productiviteit, betrokkenheid en het welzijn van medewerkers eronder lijdt.”

Grijpen naar digitalisering

Het gevolg: technologische oplossingen om beter samen te werken, te communiceren, te leren, en om het engagement en welzijn te stimuleren, duiken overal op. Alleen grijpt HR vaak naar ad hoc-oplossingen, door het makkelijke aanbod van HRTECH als SaaS digitale abonnementjes. Maar als iedere manager binnen een onderneming dit zelf zou doen, krijg je een matrix van oplossingen en ondervindt heel het bedrijf daar de gevolgen van. De verantwoordelijkheid van de HR-manager overstijgt zo het louter beheren van HR-processen, wat een multidisciplinaire aanpak vaak noodzakelijk maakt.

“Bedrijven passen deze digitale toepassingen curatief toe, zonder strategie. En bovendien: medewerkers hebben de perceptie dat het grijpen naar digitalisering voor hun werkgever gedreven wordt vanuit de concurrentie, eerder dan om hun werkdruk te verlagen. Er ligt dus nog wel wat werk op de plank”, aldus Mangelschots.

Dompel je onder

Sinds september zet SyntraPXL business – naast haar gekende maatopleidingen voor bedrijven – ook in op een open aanbod van gespecialiseerde, korte, professionele opleidingen. ‘De rol van digitale transformatie in HR’ is daar één van.

“Bedoeling is dat HR managers en zaakvoerders geprikkeld naar huis gaan met inzichten uit de HR Tech-markt. We werken daarbij met concrete cases en geven hen tips en gratis oplossingen mee om uit te testen”, verklapt Mangelschots.

Afspraak voor deze module op 14 oktober op de T2-campus in Genk. Inschrijven kan hier. Deze opleidingen op maat? SyntraPXL business helpt je graag.

SyntraPXL business organiseert professionele opleidingen voor bedrijven en hun medewerkers.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Lanaken
Lanaken

Ambiorixprijs is voor… Nelissen!

Nummer 32 in de indrukwekkende lijst van de Ambiorix-prijswinnaars is Nelissen Steenfabrieken. De prestigieuze onderscheiding van VKW-Limburg is een nieuwe… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.