Nieuws Limburg "Humor belangrijke troef op werkvloer"

"Humor belangrijke troef op werkvloer"

"Humor belangrijke troef op werkvloer"

Wie carrière wil maken, kan maar beter een goed gevoel voor humor hebben. Uit een onderzoek van Accountemps blijkt immers dat 22% van de directeurs het heel belangrijk vindt dat hun werknemers houden van lachen. Bijna 60% vindt een goed gevoel voor humor ‘relatief’ belangrijk. En maar 20% vindt het helemaal niet belangrijk.

“Potentiële werknemers zouden bij gesprekken met mogelijke werkgevers dan ook de vrolijke elementen van hun persoonlijkheid naar voor moeten laten komen,” zegt Max Messmer van Accountemps. “Een interview is weliswaar geen platform voor een standup-comedy, maar het vormt wel een mogelijkheid om aan de rekruteerder te laten blijken over een toegankelijke personaliteit te beschikken en gemakkelijk in de omgang te zijn.”

“Omgekeerd zullen ook managers met een goede portie humor voor de werknemers meer toegankelijk lijken,” voert Messmer nog aan. “Humor kan de werkomgeving minder stresserend maken en zelfs plezieriger maken, wat tot een grotere productiviteit en een betere moraal op de werkvloer zal leiden en het personeel minder gemakkelijk op zoek zal doen gaan naar een andere baan.”

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.