Nieuws Limburg Hup, met de geit door de bloesems

Hup, met de geit door de bloesems

Hup, met de geit door de bloesems

Route38 is de naam van een nieuw bedrijf dat 12 geitjes (2pk’s van Citroën) aanbiedt voor de verhuur. Op de start- en eindplaats in Heers hebben initiatiefnemers Michèle Engelen en Birger Vanheusden tevens het Café2CV ingericht, waar ook andere passanten de dorst kunnen lessen.

Birger en Michèle (23) kennen elkaar van eventbureau 3vents (Hasselt, thans in Lummen). Omdat de activiteiten omwille van corona tot nul waren herleid, ging het duo zich herbronnen. Zo ontstond het idee voor Route38, een verhuurdienst om met 2pk’s tochtjes door Haspengouw te maken. “De geitjes zijn geweldige auto’s”, zegt Michèle. “Ik reed er vroeger zelf mee rond tijdens events en werd er verliefd op. Ik geniet ervan om steeds meer te ontdekken over hun fascinerende geschiedenis en hun mechaniek.”

Om de 12 wagentjes voor hun start-up bij elkaar te krijgen, reden Michèle en Birger een aantal keren heel België rond. “Onze geitjes hebben allemaal een eigen naam. En ze worden heel goed verzorgd in de geitjes-garage in Leopoldsburg.” Nu ze allemaal up & running zijn, kan de start-up de motoren starten. De retro wagentjes kunnen gehuurd worden om zelf mee op ontdekking te gaan in Haspengouw of om een volledig uitgewerkte themaroute te volgen. Achteraf kan er nagekaart worden met een drankje in het Café2CV (Herkenrodehoeve in Opheers), waar ook fietsers en andere passanten kunnen genieten van een interessante pitsstop.

Het koppel is enthousiast over de start. “Ik wil met Route38 vooral een project beginnen dat ik zelf heel boeiend vind”, aldus nog Michèle. “Zo kan ik mijn passie voor het ondernemerschap wijden aan iets dat volledig bij me past. Zeker in deze tijden ben ik blij om de mensen een veilige en aangename activiteit te kunnen bieden.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Fotoreportage
Sint-Truiden
Sint-Truiden

Zomerkasteelfeest Voka: wie was erbij?

Na een onderbreking door corona verzamelde ondernemend Limburg woensdagavond opnieuw voor het Zomerkasteelfeest van Voka Limburg. Het Kasteel van Ordingen… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.