Nieuws Limburg Hydrolift zoekt overnemer en vraagt WCO aan

Hydrolift zoekt overnemer en vraagt WCO aan

Hydrolift zoekt overnemer en vraagt WCO aan

De directie van Hydrolift in Bree heeft besloten een aanvraag in te dienen om zich te beschermen tegen haar schuldeisers. Voor de meerderheid van de 75 medewerkers wordt een oplossing gezocht via een overname.

Hydrolift is vooral actief in de productie van technisch hoogwaardige voorraadtanks, tanks uit roestvrij staal en silo’s. De engineering gebeurt in eigen huis. Sinds enkele maanden is deze markt echter helemaal in elkaar gestuikt en verlieslatend geworden, zo stelt de directie. Vandaar dat er voor deze afdeling gezocht wordt naar een overnemer.

Hydrolift heeft daarenboven een afdeling voor de productie van haakarmsystemen en hydraulische systemen voor het laden en lossen van containers op vrachtwagens. Ook voor deze bedrijfstak komen er nieuwe eigenaars, en lopen er zelfs al concrete gesprekken over een overname. Dit zou om bedrijfseconomische redenen snel moeten vooruitgaan.

De kandidaat-koper wil heel wat personeel overnemen. Sowieso is het de bedoeling om het grootste deel van de 75 mensen die vandaag bij Hydrolift werken, aan boord te houden, zo werd dinsdag door de advocaat van het bedrijf verteld op een personeelsvergadering.

De aanvraag tot WCO wordt kortelings behandeld voor de rechtbank, die alvast een ondernemingsbemiddelaar heeft aangesteld.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.