Nieuws Limburg Hyundai Mobis investeert 50 miljoen in Beringen

Hyundai Mobis investeert 50 miljoen in Beringen

Hyundai Mobis investeert 50 miljoen in Beringen

Zoals een half jaar geleden al aangekondigd op deze site (Lees artikel hier), gaat
Hyundai Mobis Europe, in Beringen een gloednieuw distributiecentrum bouwen.

De investering van 50 miljoen euro, wat wel iets meer is dan aanvankelijk vooropgesteld, moet op korte termijn 200 jobs opleveren, grotendeels voor mensen die nu al in Lummen voor de Koreanen actief zijn. Het staat echter buiten kijf dat dit aantal snel zal toenemen. Dat is bijvoorbeeld af te leiden uit de kantooroppervlakte, die 3.000 vierkante meter zal bedragen, voor amper 30 medewerkers die nu in administratieve jobs voor het bedrijf actief zijn. De investeringskost om tegen medio 2016 een magazijnruimte van 75.000 vierkante meter te bouwen, bedraagt zo’n 50 miljoen euro. Hyundai Mobis Europe heeft hiervoor een terrein van 12 hectare gekocht van de Stad Beringen (industriezone Ravenshout Noord). Ten laatste tegen 2020 zal het complex nog eens worden uitgebreid met 20.000 vierkante meter.

3D impression Hyundai Mobis BeringenHet nieuwe distributiecentrum in Beringen zal fungeren als centraal magazijn voor de andere Europese en niet-Europese verdeelcentra van Hyundai Mobis Europe, maar zal ook Hyundai en KIA-klanten in de Benelux, Frankrijk en Zwitserland rechtstreeks beleveren. Blijkbaar wilden ook de Duitsers en de Nederlanders dit centrum graag naar zich toetrekken. Daarom moesten alle Vlaamse, provinciale instanties én lokale werkgeversorganisaties in extremis nog alles uit de kast halen om de Koreanen te overtuigen.

“Dit is een beloftevol project dat in Limburg zal zorgen voor extra tewerkstelling,” aldus minister Muyters. “Deze investering zal bovendien een positief aanzuigeffect hebben voor de regio.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.