Multi ethic workers talking at construction site reviewing plans

ICT Project of the Year = Made in Limburg

Phoebe, zo heet ze. De oplossing van Imes Dexis uit Hasselt, die zo artificieel intelligent is dat alle binnenkomende aanvragen van klanten en prospecten in realtime over de beschikbare medewerkers van de zes filialen worden verdeeld. De in Hasselt gemaakte Phoebe won zopas de titel van ICT Project of the Year.

Dat het straffe jongens zijn die het IT-departement van Imes stofferen, hebben we hier al vaker gezegd. Nu gaan ze ook nog lopen met de prijs van ICT/Digital Project of the Year, uitgereikt door het immer onderhoudende DataNews.

Waar gaat het over? Imes Dexis ontwikkelde met Phoebe een AI-tool, die binnenkomende aanvragen verdeelt in functie van de expertise en de werkdruk bij de collega's. Hierdoor kunnen de aanvragen 50% sneller, maar ook beter en kwalitatiever behandeld worden, waardoor de slaagkans stijgt. Daarnaast ervaren de medewerkers minder werkdruk. "Op die manier garanderen we een optimale continuïteit voor onze klanten", zegt Johan Vos, algemeen directeur van Dexis Belgium.

“We hebben meer dan 500.000 producten op stock. En we staan erop om onze klanten binnen de 24 uur te voorzien van een oplossing. Die combinatie vergt een goed geoliede binnendienst om onze beloftes waar te maken. Zeker in tijden van lockdown en homeworking is het moeilijker om de workload van onze zes Imes Dexis filialen en onze medewerkers onderling te vergelijken. Phoebe doet dit automatisch en zorgt ervoor dat alle aanvragen snel bij de juiste persoon terecht komen. Dat we hiermee het ICT/Digital Project of the Year zijn worden, bevestigt hoe uniek het systeem is.”

Hoe Phoebe werkt? "Het systeem is gestaafd op big data. Het screent automatisch binnenkomende e-mails en bijlagen. Het begrijpt de intentie ervan en identificeert over welke productcategorie het gaat. Zo beslist het systeem welke medewerker het beste de aanvraag kan behandelen, en dit in 45 milliseconden. Als je weet dat we honderdduizenden offertes en meer dan een miljoen orderlijnen per jaar ontvangen, is de rekensom snel gemaakt."

Phoebe is het geesteskind van ICT Manager Erik Diris en een team van 11 medewerkers, die een jaar lang hard aan de ontwikkeling hebben gewerkt. Fier? Jazeker. En terecht!