Nieuws Limburg Idee voor product in zorg? Labo helpt u voort!

Idee voor product in zorg? Labo helpt u voort!

Idee voor product in zorg? Labo helpt u voort!

Bedrijven die ideeën hebben om producten te ontwikkelen voor de revalidatiesector, kunnen hier voortaan te rade gaan bij kennis- en testcentrum Frame in Herk-de-Stad. Hiermee wil het Jessa Ziekenhuis de brug slaan tussen de industrie en de zorgsector.

Heel wat kmo’s hebben goede ideeën om vernieuwende producten op de markt te brengen die revaliderende patiënten kunnen helpen, zoals ergonomische stoelen, orthopedische schoenen of specifiek sportmateriaal. Vaak ontbreekt hen echter de kennis en middelen om deze toepassingen daadwerkelijk in de praktijk te brengen.

Als oplossing heeft het Jessa Ziekenhuis op de campus Sint-Ursula in Herk-de-Stad nu het kennis- en testcentrum Frame geopend. Het doel is om wetenschappers en ervaren zorgmedewerkers samen te brengen met kmo-bedrijfsleiders, om zo in co-creatie nieuwe producten op de wereld te helpen. Er staan ook diverse toestellen én er zijn patiënten beschikbaar om prototypes te testen en te finetunen.

Het nieuwe centrum, dat 3,8 miljoen euro kost, kan rekenen op subsidies vanuit Europa. Ook het Jessa Ziekenhuis zelf en het Limburgse Provinciebestuur doen een duit in het zakje. “Limburg zal een leidend zorglabo in de Euregio worden”, belooft gedeputeerde Tom Vandeput. “Met betere zorg voor de patiënten, het aantrekken van nieuwe bedrijven en meer jobs, zorgt dit centrum Frame dus 3 keer voor winst”, besluit hij.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Peer, Tessenderlo
Peer

Experiment: printbare zonnecellen

De Limburgse bedrijven Futech/Ilumen en Burocad gaan samen de mogelijkheden onderzoeken om zonnecellen te printen. De samenwerking vloeit voort uit… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.