Nieuws Limburg Iedereen wil nog voor de zomer in bad

Iedereen wil nog voor de zomer in bad

Iedereen wil nog voor de zomer in bad

De Limburgse zwembadbouwers, tot ver over de provinciegrenzen gelauwerd om hun vakkennis, hebben allerminst te lijden onder de coronacrisis. Ze krijgen het aantal aanvragen voor nieuwe projecten nauwelijks verwerkt. “Mensen houden er zelfs rekening mee dat we nog zo’n zomers in eigen tuin gaan meemaken, en bestellen nu al een zwembad voor volgend jaar”, zegt Dieter Valkenborgh van Zwembaden Valkenborgh in Hasselt.

Nu corona ons deze zomer verplicht tot een ‘staycation’, staan de telefoons bij de zwembadbouwers roodgloeiend. Velen van hen spreken van een verdubbeling in het aantal aanvragen. “Absoluut, ook bij ons blijven we aan de lopende band offertes maken”, weet Dieter Valkenborgh. “Bovendien zijn er een aantal klanten die al voor de corona-uitbraak een bestelling plaatsten, en nu de uitvoering van hun project willen vervroegen zodat ze nog deze zomer in eigen tuin kunnen zwemmen. Hoewel we meer dan één tandje bijsteken, kunnen we niet iedereen in de komende maanden al helpen. We zijn heel eerlijk naar onze klanten, want kwaliteit en service blijven de topprioriteit.”

Klanten begrijpen dat en laten hun zwembad inplannen voor het najaar. “En zelfs voor de zomer van 2021”, aldus nog Dieter Valkenborgh. “We merken dat de corona-pandemie mensen doet beseffen dat er zich de komende jaren gelijkaardige situaties kunnen voordoen en ze daarom bewust kiezen voor vakanties in eigen tuin. Ze vinden bovendien dat de zomers langer worden en vroeger beginnen, waardoor ze meer genot hebben van een eigen zwembad en graag bereid zijn om de investering te doen.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.