Nieuws Limburg Iedereen wil terug bakker of slager worden

Iedereen wil terug bakker of slager worden

Iedereen wil terug bakker of slager worden

Misschien enigszins verrassend loopt het bij Syntra Limburg storm voor de opleidingen brood- en banketbakker en slager-spekslager. “We starten in de opleiding brood- en banketbakker met 2 groepen in het eerste jaar in avondopleiding,” zegt Chris Venken van Syntra Limburg. “Deze groepen zijn volledig volzet. Ook in de leertijd gaan we van start met 11 cursisten. Daarnaast start er dit jaar voor het eerst ook een groep in de voltijdse dagopleiding. Hier zijn nog 2 plaatsen vrij. Bakker is nochtans al enkele jaren een knelpuntberoep.”

Ook de opleiding slager-spekslager doet het goed. Deze kende nochtans in 2009 een dieptepunt. Syntra Limburg start dit jaar echter met 26 deelnemers in het eerste jaar van deze driejarige opleiding. “De vraag naar ambachtelijke slagers met de nodige beroepsbekwaamheid zal er altijd zijn,” weet docent Jozef Otten, voorzitter van de beenhouwersbond in Limburg. “De cursisten kunnen er nu al zeker van zijn dat ze na hun opleiding een goede job zullen vinden of in staat zijn een eigen zaak te runnen.”

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.