Nieuws Limburg Ikea bevestigt start in Hasselt op 19 januari

Ikea bevestigt start in Hasselt op 19 januari

Ikea bevestigt start in Hasselt op 19 januari

Het woonwarenhuis Ikea gaat op 19 januari van start met de bouw van de nieuwe winkel in Hasselt. Met die mededeling maakt de Zweedse meubelgigant komaf met de speculaties over de aanvang van de werken, aangezien er door meerdere juridische procedures tegen de vergunning, werd gevreesd voor aanzienlijke vertragingen. Over een jaar moet Ikea Hasselt de deuren openen.

Toen het stadsbestuur van Hasselt vorig jaar de bouwvergunning voor Ikea afleverde en de Vlaamse regering met een nieuw ruimtelijk uitvoeringsplan (RUP) het licht op groen zette, leek niets de planning van het meubelwarenhuis in de weg te staan om in oktober 2014 met de werken te starten. Dat was echter buiten twee vastgoedmaatschappijen gerekend (Redevo en Pans), die omdat zij op andere locaties in Hasselt al jaren tevergeefs op een vergunning wachten, zowel tegen de vergunning van de stad (bij de provincie) als tegen het RUP (bij de Raad van State) in beroep gingen.

ikea_2Het provinciebestuur oordeelde echter medio december dat de bezwaarschriften onontvankelijk waren, waardoor Ikea in principe toch van start kon gaan. Met de aankondiging van de aanvang van de werken op 19 januari, geeft Ikea aan dat het niet zal wachten op de uitspraak van het tweede beroep, dat over enkele maanden door de Raad van State moet behandeld worden, noch op de uitkomst van een eventueel hoger beroep bij de Raad van Vergunningsbetwistingen. De grond- en wegeniswerken zijn intussen al toegewezen aan de firma Casters uit Genk.

Ikea laat ook nog weten dat binnen enkele weken wordt gestart met de aanwerving van 350 medewerkers voor de nieuwe winkel in Hasselt. Solliciteren kan via deze link.

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.