Nieuws Limburg IMA Houthalen tekent contracten voor 3 miljoen

IMA Houthalen tekent contracten voor 3 miljoen

IMA Houthalen tekent contracten voor 3 miljoen

Machinebouwer IMA uit Houthalen-Helchteren, met ook een vestiging in Maldegem, heeft vorige week 3 contracten getekend met een gezamenlijke waarde van ongeveer 3 miljoen euro. Klanten zijn Panasonic Batteries (Tessenderlo), Continental (Mechelen) en ArcelorMittal in Gent, het vroegere Sidmar. Met ook nog enkele kleinere projecten voor Daikin en Total, is het orderboekje van IMA weer goed gevuld en kan de zwarte bladzijde van de crisis worden omgedraaid.

“We hebben ons de voorbije jaren toegelegd op de bouw van machines voor de productie van hernieuwbare energie,” zegt algemeen directeur Gert Vanvuchelen (foto). “Dit zowel voor de fabricage van specifieke onderdelen als volledige windmolens en fotovoltaïsche panelen. Door deze nieuwe bedrijvigheid te combineren met onze activiteiten voor de traditionele industrie, kan IMA terug terug groeien tot het niveau van voor de crisis in 2008.”

“We willen op korte termijn terug naar een omzet van 5,5 miljoen euro, en zijn erg hoopvol dat deze opwaartse trend zich zal verderzetten,” voegt gedelegeerd bestuurder André Vandeput toe. “In dat opzicht zijn we op zoek naar 10 bijkomende mensen, zowel voor onze vestiging in Houthalen als in Maldegem.” IMA telt momenteel een 30-tal werknemers.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.