Nieuws Limburg Imes krijgt er grote broer bij in de Kempen

Imes krijgt er grote broer bij in de Kempen

Imes krijgt er grote broer bij in de Kempen

Van den Broeck nv uit Herenthout, Malle en Rijkevorsel, een belangrijke toeleverancier van zowat 50.000 artikelen voor de bouwsector en industrie, komt voor 100% in handen van de Franse groep Descours & Cabaud. Het Kempense familiebedrijf met 100 medewerkers wordt zo een zusterbedrijf van Imes in Hasselt, waar Descours & Cabaud de hoofdzetel voor de Benelux heeft. Jos Vandael, CEO van Imes en Area Director van Descours & Cabaud Benelux, wordt meteen ook de nieuwe afgevaardigd bestuurder van Van den Broeck. Hij krijgt zo de bevoegdheid over een groep met bijna 90 miljoen euro omzet en 253 mensen.

Van den Broeck is een familiebedrijf dat al meer dan 200 jaar bestaat. Er worden duizenden artikelen verdeeld, zoals gereedschappen, persoonlijke beschermingsmiddelen, bevestigingsmaterialen of domoticaproducten. Met ongeveer 20.000 ton staal per jaar, is Van den Broeck ook één van de voornaamste staaldistributeurs in Vlaanderen. De omzet bedraagt 36 miljoen euro en de tewerkstelling haalt net niet de kaap van 100 mensen.

Het management-team van Van den Broeck, met Jos Vandael (bovenaan rechts)

“Het is om in de globaliserende markt concurrentieel te kunnen blijven, dat we op zoek zijn gegaan naar een partner,” zegt voormalig eigenaar en afgevaardigd bestuurder Raoul Van den Broeck. “Met Descours & Cabaud, goed voor een omzet van 3 miljard euro, hebben we een overnemer van Europese schaalgrootte gevonden die perfect bij ons past, zowel qua waarden en normen als qua productassortiment.”

Jos Vandael, die er dus een grote verantwoordelijkheid bij krijgt, is al even enthousiast: “Met Van den Broeck erbij versterken we onze positie op de Belgische markt gevoelig. Het is een uitstekende basis om verder te groeien tot een nationale speler. Er zullen zeker nieuwe winkelpunten bijkomen. Mogelijk zal dit gebeuren door extra acquisities.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.