Nieuws Limburg Immo Top Invest verkoopt rood luxehotel

Immo Top Invest verkoopt rood luxehotel

(Foto: Simon Mouton)

Immo Top Invest verkoopt rood luxehotel

De Hasseltse projectontwikkelaar Immo Top Invest heeft het bekende Blankenbergse hotel Petit Rouge verkocht aan twee West-Vlaamse vastgoedfirma’s. Het was naar aanleiding van de toenmalige aankoop door Immo Top Invest dat er in 2021 een grootschalig onderzoek werd opgestart naar mogelijke corruptie bij het socialistisch ziekenfonds De Voorzorg.

POC Real Estate en ION, twee gekende en gerespecteerde ondernemingen in de vastgoedsector, hebben Petit Rouge gekocht van Immo Top Invest. De nieuwe eigenaars hebben plannen om er een nieuw residentieel en commercieel project te realiseren, met behoud van de historische gevel. Daarmee luwt enigszins de storm die was ontstaan toen er een onderzoek werd gestart naar de transacties tussen het Limburgse vastgoedbedrijf Immo Top Invest en De Voorzorg. Volgens insiders kon Immo Top Invest in 2019 aan gunstige voorwaarden het hotel én nog een aantal andere eigendommen van het ziekenfonds verwerven. Het gerecht ging na of Tony Coonen, intussen ontslagen bij De Voorzorg (nu Solidaris), daarbij zichzelf heeft bevoordeeld. Coonen zat hiervoor een tijdje in de cel.

Immo Top Invest had de bedoeling om van Petit Rouge een modern nieuwbouwproject van 21 verdiepingen te maken. Opvallend, want de nog maar recent doorgevoerde renovatie, had hopen geld gekost. Het prijskaartje, voor een groot stuk betaald met subsidies, was opgelopen tot 12,4 miljoen euro, inclusief een binnenzwembad op de vierde verdieping en een kleurrijke staalconstructie op het dak, ontworpen door de Limburgse kunstenaar Raf Verjans. De Voorzorg wilde er sociaal toerisme uitbouwen, maar het waren vooral de bonzen van het socialistische ziekenfonds, vakbond en partij die er op vakantie gingen.

Nu is er blijkbaar in alle stilte dus een nieuwe koper gezocht. “Waarom ze aan ons verkocht hebben?”, vraagt directeur Paul Breels van POC in Het Belang van Limburg. “Door de bewogen historiek van het pand waren hun plannen wellicht nog moeilijk te realiseren.” De nieuwe eigenaars mikken nu op woongelegenheid en commerciële ruimte, die zich moet uitspreiden over het huidige Petit Rouge en de aanpalende grond. Daarmee is dus (voorlopig) de zeestorm met de Limburgse betrokkenen gaan liggen…

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Personen

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.