Nieuws Limburg In beeld: Warsco Units zet tandje bij tijdens coronacrisis

In beeld: Warsco Units zet tandje bij tijdens coronacrisis

In beeld: Warsco Units zet tandje bij tijdens coronacrisis

Het coronavirus heeft zowat alles en iedereen in zijn greep. Bedrijven moeten noodgedwongen sluiten en ook bij Warsco Units zijn de werkzaamheden zo goed als stilgevallen. Toch tracht het Genkse bedrijf zo goed als mogelijk haar steentje bij te dragen: waar nodig worden extra units geleverd zodat ziekenhuizen, tijdelijke opvang, gascentrales, triagepunten enzoverder hun broodnodige functies kunnen blijven vervullen.

“Omwille van de veiligheid van onze medewerkers en hun naasten hebben ook wij de harde beslissing moeten nemen om even op de pauzeknop te drukken”, legt Marc Warson, gedelegeerd bestuurder van Warsco Units, uit. “Toch blijven we bereid om onmiddellijk het werk te hervatten bij een urgente medische of maatschappelijke nood.”

Social distancing dankzij extra units

En die nood is nu zeer hoog. In bijvoorbeeld de petrochemische en de zorgsector blijft alles draaiende. Enige voorwaarde is dat de medewerkers daar voldoende afstand van elkaar kunnen houden. Social distancing dus. En om dat klaar te spelen, is vaak extra ruimte nodig.

“In enkele gascentrales, waar operatoren niet van het terrein mogen, hebben we al heel wat units geplaatst. Zo kunnen de werknemers op een veilige afstand van elkaar toch wat verpozen. Ook bij verschillende ziekenhuizen en apotheken werd extra capaciteit gecreëerd”, vertelt Anneleen Van Bosch, ceo van Warsco Units.

Daarbij neemt Warsco Units steeds de nodige voorzorgsmaatregelen voor haar werknemers. “We zijn bijzonder trots op ons team. Ook in deze moeilijke periode geven zij het beste van zichzelf. Enorm veel respect dus, zowel voor hen als voor iedereen bij wie we volop extra units aan het plaatsen zijn.”


Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Brussel, Hasselt
Brussel

A2o breekt de ban in Brussel

De architecten van het Hasseltse kantoor A2o hebben een reeks van prestigieuze projecten binnengehaald in onze hoofdstad. Zopas werd nog… Lees meer

Onderneming

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.