Nieuws Limburg Industriebank LIOF: 'Limburgse bedrijven op de weg terug omhoog'

Industriebank LIOF: 'Limburgse bedrijven op de weg terug omhoog'

Industriebank LIOF: 'Limburgse bedrijven op de weg terug omhoog'

Overheidsbedrijf Industriebank LIOF (zowat de LRM van Nederlands-Limburg) ziet de Nederlands-Limburgse KMO’s weer opbloeien na moeilijke jaren. Dat vertelde directeur Jérôme Verhagen vrijdagochtend tijdens de persconferentie over de jaarcijfers 2010. LIOF zit met tientallen miljoenen aan leningen en aandelenkapitaal in meer dan 100 bedrijven.

Meer starters dan ooit
In het verslagjaar investeerde LIOF, de Limburgse ontwikkelings- en investerings­maatschappij, in 20 nieuwe startende bedrijven en breidde zijn belangen in zeven jonge bedrijven verder uit. Nooit eerder was bij LIOF het aantal startende bedrijven in één jaar zo groot als in 2010. Een positieve ontwikkeling volgens Jérôme Verhagen, algemeen directeur LIOF: “Ondernemerschap is immers de kurk waarop de economie drijft. Als ontwikkelingsmaatschappij zijn we er bij uitstek voor toegerust om starters te ondersteunen. Samen met de overige ROM’s nemen wij bijna 50% van de starterfinancieringen in Nederland voor onze rekening. We mikken daarbij vooral op de kansrijke hoogrisico financieringen.” Voorbeelden zijn Solar Excel dat in Venray een folie gaat maken die het rendement van zonnepanelen fors kan opvoeren en Geocopter dat in Venlo onbemande helikopters gaat bouwen voor waarnemingsdoeleinden.

Financieel resultaat

Als vennootschap boekte LIOF in 2010 een winst van € 203.123 euro. De rente-inkomsten daalden naar € 2,3 mln. terwijl de voorzieningen relatief hoog bleven: € 4,2 mln. Desondanks heeft LIOF ook in zijn 36ste jaar een positief en daarmee tevredenstellend resultaat geboekt. “Onze organisatie is en blijft een stabiele factor in en voor de Limburgse economie,” aldus Verhagen.

Bron: wijlimburg.nl. Overgenomen met toestemming.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.