Nieuws Limburg Ineos Tessenderlo in de etalage gezet

Ineos Tessenderlo in de etalage gezet

Ineos Tessenderlo in de etalage gezet

De Belgische chemiegroep Solvay en zijn Zwitserse branchegenoot Ineos hebben zich bij de Europese Commissie bereid verklaard om een aantal activiteiten van de hand te doen. Daarbij hoort ook de productie in Tessenderlo. Voor het personeel verandert er niets.

Ineos-ChlorVinyls-in-Tessenderlo.jpgSolvay en Ineos kondigden in mei van vorig jaar aan dat ze hun Europese chloorvinylactiviteiten willen samenvoegen. De Europese Commissie had daartegen echter een aantal bezwaren, omdat de joint venture een te dominante positie zou innemen in de sector. De combinatie zou een pvc-producent tot stand brengen die behoort tot de top drie in de wereld met een omzet van 4,3 miljard euro en 5.650 werknemers in negen landen. Op termijn zou Solvay uit de joint venture stappen.

Om de Europese Commissie over de brug te krijgen zijn Solvay en Ineos bereid om een aantal activiteiten van de hand te doen. Het gaat om de verkoop van de pvc-fabrieken in Duitsland, Nederland en Frankrijk, samen met de chlooralkali-, EDC- en MVC-eenheden in Tessenderlo.

In Tessenderlo werken ongeveer 600 mensen, maar voor hen zou er niets veranderen. Ineos nam de fabriek over van Tessenderlo Group in 2011.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.