Nieuws Limburg Ineos wil geschrapte jobs gaan outsourcen

Ineos wil geschrapte jobs gaan outsourcen

Ineos wil geschrapte jobs gaan outsourcen

Nadat dinsdag de intentie was bekendgemaakt om 117 jobs te laten verdwijnen bij Ineos ChlorVinyls Belgium, zaten de vakbonden woensdag opnieuw met de directie aan tafel om meer uitleg te krijgen. “We hebben heel wat kritische vragen kunnen stellen, die het bedrijf tegen volgende week woensdag gaat beantwoorden”, aldus Eddy Kellens van ACV Bouw, Industrie en Energie. “Ze hebben ons wel al verteld dat een aantal van de jobs die moeten sneuvelen, nadien zullen ingevuld worden door externe onderaannemers. Dat is voor ons totaal onaanvaardbaar. Maar de gesprekken zijn nog bezig. Als het voornemen definitief wordt, is er dus wel een serieus probleem.”

Zowel de directie van Ineos ChlorVinyls Belgium als de bonden zullen de voortgang van de gesprekken voorleggen aan het personeel. “We weten echt niet hoe de mensen zullen reageren”, zegt Kellens nog. “Wij zullen zelf niet oproepen om actie te voeren. We gaan wel de vragen van de werknemers aan de directie bundelen en overmaken. Of de mensen daar vrede mee gaan nemen, valt nog niet te voorspellen.”

Voor de rest van de maand maart werd al een vergaderkalender tussen bonden en directie vastgelegd.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.