Nieuws Limburg Infraligne promoot gezondheid voor kinderen

Infraligne promoot gezondheid voor kinderen

Infraligne promoot gezondheid voor kinderen

De keten van afslankstudio’s Infraligne, aangestuurd vanuit Hasselt, gaat van start met een gloednieuw initiatief: Infraligne4Kids. “Het is onze doelstelling om ouders en hun kinderen tussen 9 en 14 jaar, in 12 weken een gezondere leefstijl aan te leren, zodat de kinderen naar een stabiel lichaamsgewicht kunnen werken,” zegt Mariet Segers, de Belgische licentiehouder voor Infraligne. “Hierbij staan gezond eten en bewegen centraal. Met behulp van een diëtiste wordt het eetgedrag geoptimaliseerd, terwijl een bewegingsdeskundige 2 keer per week leuke oefeningen met de kinderen doet. Op die manier hopen we een steentje bij te dragen om aantal kinderen met overgewicht te verminderen. Die groep vertegenwoordigt vandaag al 20 procent.”

Infraligne pareert ook de kritiek die vanuit diverse hoeken op het initiatief werd afgeschoten nog voor de details hierover bekend waren. “We hebben hier een heel jaar lang hard over nagedacht en alles goed onderbouwd in functie van het welzijn van de kinderen. We passen dus helemaal niet dezelfde technieken toe waarmee de volwassenen in onze afslankcentra gewicht verliezen.”

De demo van het nieuwe project zag er alvast veelbelovend uit.

Oefeningen helpen kinderen tegen overgewicht.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.