Nieuws Limburg Infrax bestelt 45 elektrische wagens

Infrax bestelt 45 elektrische wagens

Infrax bestelt 45 elektrische wagens

Intercommunale Infrax heeft in de vestiging van Renault-dealer Paesmans zopas 45 elektrische auto’s in gebruik genomen. De voertuigen zullen ter beschikking worden gesteld van vrijwillige gebruikers die hiermee kunnen testrijden.

De markt van de elektrische voertuigen is een beetje het verhaal van de kip en het ei. Pas als het grote publiek hier warm voor loopt, zal de infrastructuur hierop worden aangepast en zullen de prijzen door de massaproductie kunnen dalen. Intercommunale Infrax wil daarbij een voortrekkersrol spelen, en heeft daarom 45 Renaults van de types Fluence Z.E. en Kangoo Z.E. besteld bij Athlon Car Lease. De voertuigen werden vrijdag geleverd en zullen zondag in Bokrijk voor het eerst door het grote publiek kunnen getest worden.

“Dit grootschalige project biedt ons interessante perspectieven om verder onderzoek te doen naar verschillende aspecten van elektrische mobiliteit zoals bestuurderservaringen, gebruikskosten en restwaarde”, zegt Erwin Ollivier, Deputy General Manager bij Athlon Car Lease. “Aan de hand hiervan kunnen we de formules optimaliseren die de introductie van de elektrische wagens moet versnellen.”

Na de sleuteloverhandiging bij Renault-dealer Paesmans, ging de volledige vloot naar het openluchtmuseum Bokrijk, waar Infrax zondag een testdag organiseert voor haar klanten. De studenten van de KHLim (Katholieke Hogeschool Limburg) kregen alvast de primeur om te kunnen proeven van de elektrische mobiliteit.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.