Nieuws Limburg Infrax boekt winst van 12 miljoen euro

Infrax boekt winst van 12 miljoen euro

Infrax boekt winst van 12 miljoen euro

Intercommunale Infrax heeft het afgelopen boekjaar afgesloten met een winst van bijna 12 miljoen euro. Het gaat om een bedrijfsresultaat van 1 miljoen, een financieel resultaat van 10,7 miljoen en een uitzonderlijk resultaat van 125.000 euro. De winst wordt vooral gehaald uit de aangerekende exploitatievergoeding aan Inter-energa, Inter-media en Inter-aqua (distributie van elektriciteit, aardgas, tv en water/riolering), maar ook uit de ontvangen dividenden en een aantal interesten.

De omzet nam toe van 67,5 miljoen tot 71,5 miljoen. Er werd in 2011 opnieuw een uitzonderlijke kost geboekt van 15,1 miljoen euro om de pensioenverplichtingen van het statutair personeel te waarborgen. Het eigen vermogen blijft daarmee schommelen rond 239 miljoen euro.

Ondanks de grote wijzigingen in het landschap van de energiedistributie en andere nutsvoorzieningen, hameren de gemeentelijke aandeelhouders op het financiële belang van Infrax voor de gemeenten en hun inwoners. “Infrax Limburg heeft de voorbije jaren, met succes, een grondige wijziging ondergaan,” zo stellen zij in het jaarverslag. “Nochtans is de voortzetting van Infrax Limburg een absolute must voor de aandeelhouders om te komen tot een situatie waarbij Infrax Limburg en zijn dochterbedrijven een stabiele positie binnen het Vlaamse energielandschap zullen hebben verworven met een optimale dienstverlening aan de gemeenten en hun inwoners, met een hoge graad van technische betrouwbaarheid en veiligheid en met een stabiele dividendenstroom naar de gemeenten-aandeelhouders toe.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.