Nieuws Limburg Inge schiet met long rifle de korte keten op gang

Inge schiet met long rifle de korte keten op gang

Inge schiet met long rifle de korte keten op gang

Nooit eerder was ‘lokaal kopen’ zo populair als tijdens de coronacrisis. De consument heeft (onder meer) de verse voedingsproducten van rond de kerktoren leren waarderen. Om die lijn door te trekken tijdens de ‘staycations’ die voor de deur staan, en zodoende de plaatselijke producenten te blijven ondersteunen, is de Zomer van de Korte Keten op gang gefloten. Gedeputeerde van Landbouw Inge Moors gaf zopas het startschot voor 3 maanden van wandelingen, fietstochten, proeverijen, workshops en vele andere initiatieven om Limburgers te laten kennismaken met de oorsprong en kwaliteit van lokale voedingsproducten.

Normaliter wordt er elk jaar in mei een Week van de Korte Keten gehouden om de consument te overtuigen van de kwaliteit en versheid die vlakbij de vinden valt. Door, of is het dankzij corona, werd besloten om de hele zomer in het teken van de korte keten te stellen. “Tijdens de coronacrisis vonden vele consumenten de weg naar een hoeveproducent of een verkoopautomaat op het landbouwbedrijf,” aldus gedeputeerde Inge Moors. Met de Zomer van de Korte Keten wordt de campagne gespreid, om zo de drukte te verdelen in het voordeel van de bezoeker én van de lokale land- en tuinbouwer. Eén van de doelstellingen van dit initiatief is het voortzetten van de toegenomen interesse in korte-ketenproducten.”

Vanuit de provincie worden de diverse initiatieven kracht bijgezet. “Ik denk aan ons online platform Limburg smaakt naar meer, waar momenteel al 181 Limburgse producenten van hoeve- en streekproducten samengebracht zijn met hun persoonlijk verhaal, hun producten en een dynamische kaart met de verkooppunten”, aldus Inge Moors. “We ondersteunen hen eveneens door mediacampagnes en door te voorzien in promotiemateriaal en vloerstickers om de afstand te bewaren.”

De eerste Limburgse activiteiten werden reeds geregistreerd op zomerkalender. Daarbij een rondleiding en proeverij op het wijndomein Gloire de Duras in Wilderen. Bij imkerij ’t Fleurtje in Genk kan men terecht voor een belevingsvolle fietstocht en Sint-Annahof in Lummen biedt een walking dinner en picknickmanden aan.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Oudsbergen
Oudsbergen

Kris Knaepen gaat Jaraco leiden

Kris Knaepen is de nieuwe algemeen directeur van aannemingsbedrijf Jaraco uit Oudsbergen. Hij werd officieel voorgesteld aan de medewerkers tijdens… Lees meer