Nieuws Limburg “Inhaalbeweging bezig voor Limburgs vastgoed”

“Inhaalbeweging bezig voor Limburgs vastgoed”

“Inhaalbeweging bezig voor Limburgs vastgoed”

Na een jaar van windstilte zit er terug muziek in de Limburgse vastgoedsector. Dat zegt Tom Van Becelaere, de nieuwe topman van projectontwikkelaar Matexi in Limburg. Van Becelaere heeft een ambitieus groeitraject uitgetekend voor het West-Vlaamse bedrijf. De komende vier tot vijf jaar wil hij de omzet in Limburg opvoeren van 10 miljoen tot 17 miljoen euro. Het project Kanaalkom in Hasselt wordt daarbij het uithangbord.

matexiMatexi is van oorsprong een West-Vlaams bedrijf. De Maatschappij tot Exploitatie van Immobiliën werd in 1945 opgericht door de broers Vande Vyvere en was aanvankelijk gespecialiseerd in het verkavelen van grote percelen bouwgrond. Het bedrijf ligt daarmee aan de basis van de Belgische droom: iedereen zijn eigen huis met een tuintje.

Sinds 2007 is Matexi ook in Limburg actief. “In deze provincie werden tot op heden zo’n 300 wooneenheden gerealiseerd, maar we willen hier de komende jaren fors groeien,” aldus Tom Van Becelaere. “Er is een inhaaloperatie bezig, want na de aankondiging van de sluiting van Ford, hadden de mensen schrik om te investeren en hielden ze het geld op de bank.”

In Limburg zal het uithangbord gevormd worden door de Hasseltse Kanaalkom. Vorig jaar nam Matexi een aandeel van 50 procent in de nv Kanaalkom. Samen met de familie Onclin zal Matexi het perceel tussen de voormalige gelatinefabriek en de vroegere discotheek Versuz onder handen nemen, goed voor een complex met 350 woningen, 2.500 vierkante meter horeca, 20.000 vierkante meter winkelruimte en 2.000 ondergrondse parkeerplaatsen.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.