Nieuws Limburg Inleveren loon in ruil voor werkzekerheid

Inleveren loon in ruil voor werkzekerheid

Inleveren loon in ruil voor werkzekerheid

Bij het transportbedrijf Stobart Automotive in Genk (voorheen Walon-Nellessen) heeft het personeel het werk hervat. In tegenstelling tot de afgesprongen onderhandelingen dinsdag, kon er woensdagnamiddag toch een vergelijk worden gevonden tussen directie en vakbonden. “Het akkoord houdt in dat de chauffeurs zo’n 5 procent loon inleveren,” zegt Gert Steegmans van de liberale vakbond. “Voor de directie is dat voldoende om opnieuw competitief te worden in de markt.”

stobart genkTegenover de inlevering staat dat de werknemers van Stobart garanties op jobzekerheid krijgen. “Het is een akkoord van onbepaalde duur, waarin werkzekerheid een belangrijke factor is,” zegt Vicky Rymen van het ACV. “Daarmee is de vrees weg dat iedereen zal vervangen worden door goedkope Tsjechische chauffeurs.”

Het werk werd intussen hervat om de meest dringende ritten uit te voeren. Donderdag gaat dan het gros van de werknemers bij Stobart opnieuw aan de slag.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.