Nieuws Limburg Innovatie moet kleine handelszaken versterken

Innovatie moet kleine handelszaken versterken

Innovatie moet kleine handelszaken versterken

32 handelszaken in Genk krijgen een adviseur over de vloer om te bekijken waar vernieuwing en creativiteit een economische meerwaarde kunnen betekenen. De nieuwe ideeën moeten de concurrentiepositie van iedere zaak verbeteren. Het gaat om een innovatieproject dat Unizo-Limburg uitvoert in samenwerking met de Stad Genk. De uiteindelijke doelstelling is om door de individuele verbeteringen ook de hele handelskern te versterken. “Vaak merken we dat de handelszaken die door zelfstandige ondernemers worden gerund, niet de mankracht en creativiteit hebben om vernieuwend te zijn, en daardoor moeilijk kunnen opboksen tegen grotere winkelketens,” zegt Unizo-directeur Joël Stockmans. “Vandaar dat we een specialist ter beschikking willen stellen die per winkel de commerciële opportuniteiten kan ontdekken en mee de vernieuwing op poten kan zetten.”

Het project loopt van 1 mei 2011 tot en met 31 juni 2012. Ondernemers die interesse hebben, kunnen gratis deelnemen aan de informatieavond op woensdag 7 september in de Bibliotheek, Stadsplein 3 te Genk.

De initiatiefnemers van het Genkse innovatieproject.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.