Nieuws Limburg Innovatie uit Maasmechelen: perfecte bril uit 3D-printer

Innovatie uit Maasmechelen: perfecte bril uit 3D-printer

Innovatie uit Maasmechelen: perfecte bril uit 3D-printer

Metaalbedrijf Esma uit Maasmechelen heeft een subsidie van 135.000 euro ontvangen om samen met het bedrijf Special Platings uit Nederland gepersonaliseerde brillen uit titanium in 3D te printen. Eens het concept op punt staat, willen de initiatiefnemers de service aanbieden bij opticiens.

Bij heel wat mensen knelt hun bril aan de oren of de neus. Een bril op maat kan het comfort van heel wat brildragers verhogen. Met een subsidie van het project CrossRoads2 (*) komt de productie van 3D-geprinte metalen brillen in een stroomversnelling. Esma en Special Platings werken nauw samen om deze ontwikkeling tot een goed einde te brengen. Geen evidentie.

Om een gepersonaliseerde 3D-geprinte bril te maken, moet eerst een professionele scan van het hoofd van de klant worden gemaakt. Deze scan geeft een exact beeld van de realiteit, en vormt dus de basis van het ontwerp van de bril. De 3D-printing behoudt die precieze maten, zoals de afstand van de oren tot de neus. Ook de wensen van de klant over het ontwerp kunnen worden uitgevoerd.

Esma verwacht dat de verdere ontwikkeling nog enige tijd zal duren. Het uiteindelijke doel is om het printen van brillen als een service aan te bieden aan de opticiens, die dan op hun beurt een perfect passende bril aan hun klanten kunnen leveren.

(*) CrossRoads2 is een subsidieproject dat kmo’s ondersteunt met grensoverschrijdende, innovatieve en technisch haalbare ideeën. In Limburg zijn er 16 kmo’s betrokken, goed voor een subsidiebedrag van 807.701 euro. In deze reeks lichten we een aantal van deze innovatieve projecten toe.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.