Nieuws Limburg Innovatie waarborgt continuïteit van ons bedrijf

Innovatie waarborgt continuïteit van ons bedrijf

Innovatie waarborgt continuïteit van ons bedrijf

E-Trucks bouwt elektrische aandrijflijnen voor zware voertuigen tot 22 ton.
Directeur André Beukers: “Elektrische aandrijflijnen voor kleinere vrachtwagens bestonden al, maar het nieuwe aan ons project is dat we dit nu ook kunnen toepassen op zware voertuigen tot 22 ton die we in steden gebruiken.

De voordelen van de E-Truck zijn legio: er is geen uitstoot meer van uitlaatgassen, dus ook geen geurhinder en  weinig of geen geluidshinder.
Daardoor kunnen we de leefbaarheid in een stedelijk gebied enorm vergroten. En maar liefst 70% van de totale wereldbevolking leeft en werkt in stedelijk gebied.  Met de E-Trucks kunnen wij in steden bijvoorbeeld ‘s nachts winkels bevoorraden zonder geluidsoverlast te veroorzaken. Of je kan ze inzetten om afval op te halen. Een nadeel van elektrisch vervoer is de beperkte actie­radius. Voor binnenstedelijk vervoer is dat echter niet zo’n grote hinderpaal.  Wij zijn met ons  voertuig in staat om 250 km te rijden en dat volstaat ruimschoots. Op dit ogenblik zijn we een  vuilniswagen  aan het uitrusten met een elektrische aandrijving en dat voertuig reed per dag maar 79 kilometer om huisvuil op te halen in binnenstedelijk gebied.

Een belangrijk onderdeel van onze E-Truck is het batterij­pakket waarin zo’n 200 Lithium-ion cellen voor de energieopslag zorgen. Bij dat pakket hoort een gesofisticeerd Batterij Management Systeem om de energiestromen onder controle te houden. Bij het begin van ons project hadden we de kennis en know-how om dat Batterij Management Systeem te ontwikkelen niet zelf in huis. Daarom zijn we gaan aankloppen bij het Innovatiecentrum Limburg en zij hebben ons in contact gebracht met Flanders’ Drive. Ook hebben zij ons begeleid bij het aanvragen van subsidies bij het IWT.
Innovatie betekent voor ons kansen in de markt ontdekken en de continuïteit van ons bedrijf waarborgen. Innoveren is mogelijkheden zien en die kansen aangrijpen. En zo snel mogelijk doen. Want door te handelen, doe je ervaring op en kijk je meteen of een project financieel haalbaar is in de toekomst of niet.”

Het Innovatiecentrum begeleidt bedrijven o.a. bij het in kaart brengen van hun businessmodel op basis van de Business Model Canvas van A. Osterwalder.
Meer weten over onze diensten? Surf naar www.innovatiecentrum.be

Vanavond op TV Limburg in Limburg@Work: een uitgebreide reportage met deze Innovatieheld!
Surf ook naar www.neemvoorsprong.be

 

 

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.