Nieuws Limburg Innovatief bedrijfje laat u dure fiets leasen

Innovatief bedrijfje laat u dure fiets leasen

Innovatief bedrijfje laat u dure fiets leasen

Het jonge Lommelse bedrijf Team Cyclis biedt sinds kort een fiscaal voordelige formule om een fiets te leasen via de werkgever. Inclusief elektrische fietsen. “Er is zeer veel interesse bij de Limburgse bedrijven,” zegt zaakvoerder Joep Kempen, die het idee meebracht uit een opleiding, en het in werkelijkheid omzette.

Joep KempenJoep Kempen (39) verliet de meubelwereld (Heylen, De Prijzenklopper) om een nieuwe zaak op te starten. “Het idee werd geboren tijdens een MBA-opleiding bij Vlerick,” vertelt hij. “We zochten een innovatief businessconcept rond mobiliteit, dat uiteindelijk de moeite leek om ook echt tot uitvoering te brengen.”

“Vele bedrijven zoeken immers een manier om hun medewerkers op de fiets te krijgen. Kwestie van hun gezondheid te stimuleren en de files te vermijden. We hebben daarvoor een fiscaal zeer voordelige leaseformule ontwikkeld. De leaseprijs, verzekering en onderhoud inbegrepen, wordt verrekend via het brutoloon, zodat de werknemer netto ongeveer de helft betaalt voor een topfiets.”

Kempen zocht en vond voor racefietsen en moutainbikes meteen medewerking bij de Limburgse producent Ridley. Voor elektrische fietsen doen Nederlandse producenten Mihatra (Minder Hard Trappen) en Batavus mee, alsook het Belgische Oxford. Er zijn ook vouwfietsen. “Met Trek zijn er onderhandelingen gaande. Als ook zij in de boot stappen, kunnen we een wel zeer ruim gamma aanbieden,” zegt Kempen. Team Cyclis trekt ook de fietshandelaars mee in het bad. “De fiets wordt geleverd bij de dichtstbijzijnde aangesloten handelaar, die ook het onderhoud en de herstelling voor zijn rekening neemt”, legt Joep Kempen uit.

Interesse

Een paar maanden na de start van Team Cyclis zijn al een aantal bedrijven overstag gegaan. “Medewerkers van Flexpoint, Ethias en het BIVV kregen via ons al fietsen geleverd. ING bestudeert het, en er is concrete interesse van onder meer Mathieu Gijbels, JBC, Eurosys en Van Hout.”


Hoe werkt het?

Stel, u valt voor de knappe elektrische fiets van GoCycle, die al tal van prijzen in de wacht sleepte. Die kost u normaliter 3.100 euro. Via de leaseformule van Cyclis wordt er gedurende drie jaar elke maand 99 euro van uw vergoedingen afgehouden, verzekering en onderhoud inbegrepen. Op uw nettoloon betekent dat echter slechts een bijdrage van ongeveer 50 euro, afhankelijk van uw gezinstoestand. Na drie jaar betaalt u nog 300 euro voor de restwaarde, en de fiets is definitief van u, tenzij u natuurlijk opteert om de fiets niet over te nemen en een nieuwe leasing te starten.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.