Nieuws Limburg Innovatief raamsysteem uit Wijer gaat met prijs lopen

Innovatief raamsysteem uit Wijer gaat met prijs lopen

Innovatief raamsysteem uit Wijer gaat met prijs lopen

Buildtechnics, een familiebedrijf uit Nieuwerkerken, dat allerhande innovatieve bouwproducten maakt, is uitgeroepen tot meest inventieve deelnemer van de onlangs gehouden beurs Bouwinnovatie. Buildtechnics presenteerde op de expo een nieuw syteem met raamkaders en thermisch dorpels voor ramen en deuren. Het concept zou vooral het werk van stukadoors vergemakkelijken en tegelijk de duurzaamheidsnormen (luchtdichtheid) van de ramen en deuren helpen behalen.

buildtechnics profielen“Deze ontwikkeling is gebeurd in samenwerking met een Duits bedrijf,” zegt Rudy Slingers van Buildtechnics. “Wij hebben de aanpassing gedaan voor de Belgische markt. De professionele jury was onder de indruk van onze oplossing. We hopen er dan ook snel mee de doorbraak te forceren.”

Buildtechnics deelde op Bouwinnovatie overigens een stand met Marc Ceelen uit Hamont-Achel, ook al een erg innovatief bedrijf. Bouwbedrijf Marc Ceelen won vorig jaar nog de nationale innovatie-award op Batibouw voor de ontwikkeling van een speciale dorpel, die de koudebrug wegwerkt en voor het ontwerp van raamkaders die onmiddellijk in de binnenmuur worden gemetseld.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.