Nieuws Limburg Innovatieve oordopjes rollen uit printer in Genk

Innovatieve oordopjes rollen uit printer in Genk

Innovatieve oordopjes rollen uit printer in Genk

Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie zijn er wereldwijd naar schatting 1,1 miljard jongeren met een risico op gehoorschade door blootstelling aan gevaarlijk hoge geluidsniveaus. Rockconcerten en nachtclubs staan bovenaan de lijst met oorzaken, en als gevolg daarvan liepen 180 miljoen jongeren al onherstelbare schade op.

Ondernemer Maarten Bodewes legt uit: “De klassieke beschikbare oordoppen zijn helemaal niet comfortabel om te dragen, en dempen bovendien niet het hele frequentiespectrum, waardoor sommige tonen harder binnenkomen dan andere. Als alternatief worden vaak op maat gemaakte oordoppen voorgesteld, maar deze zijn al snel vele malen duurder, en daardoor niet altijd een voor de hand liggende oplossing voor jongeren of studenten.”

Dat alles is nu verleden tijd. Tenco DDM, een jong bedrijf op C-Mine in Genk, komt met de oplossing: betaalbare gehoorbescherming, vers van de 3D-printer… “Het holle, akoestische kanaal dat de kwaliteit garandeert, bleek onmogelijk om te produceren met traditionele productiemethoden. Daarom hebben we gekozen voor de 3D-techniek van Tenco DDM. Hun machinepark laat het bedrijf toe in maar liefst 19 verschillende materialen met hoge precisie te printen.”

Het product is nu klaar voor commericalisering. Het wordt verkocht onder de naam Loop, en zal 39 euro kosten.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.