Nieuws Limburg INNOVENTIVITY DAY 2011: Onderzoek ontmoet ontwikkeling: Samen sterk in Limburg

INNOVENTIVITY DAY 2011: Onderzoek ontmoet ontwikkeling: Samen sterk in Limburg

INNOVENTIVITY DAY 2011: Onderzoek ontmoet ontwikkeling: Samen sterk in Limburg

Kom een kijkje nemen op het netwerkforum Innoventivity Day op 13 oktober 2011 in de Agora van Uhasselt, campus Diepenbeek. Hier krijgen bedrijven en non-profitorganisaties immers een uitgelezen kans om kennis te maken met het hele pakket van toegepast onderzoek aan de Universiteit Hasselt en de Limburgse hogescholen PHL, XIOS en KHLim.

De centrale agora vormt het epicentrum, waar de onderzoekers via thematische standen hun toegepaste expertise en lopende samenwerkingsinitiatieven met partners uit de bedrijfswereld, presenteren via cases, projecten en praktische demo’s. Van materiaalonderzoek tot kunst, van sociaal-economisch onderzoek tot gezondheidszorg en informatica,… iedere organisatie zal hier zijn gading vinden! Ook het Innovatiecentrum Limburg is present om ondernemingen met raad en daad bij te staan.

Boeiend programma

Tech Transfer UHasselt, die deze Innoventivity Day coördineert, heeft een gevarieerd namiddagprogramma samengesteld. Na een korte introductie over het belang van innovatie, en het beleid hieromtrent, vertellen enkele topsprekers uit de industrie over hun ervaring met lopende onderzoeksprojecten. Daarna kunnen de deelnemers kiezen uit 9 verschillende sessies, waarin praktijkvoorbeelden van diverse sectoren concreet worden toegelicht. Vanzelfsprekend is er doorlopend ruimte voor netwerking en creatief ‘borrelen’ tussen collega-bedrijven, onderzoekers en organisaties die de kennisoverdracht tussen scholen en ondernemingen faciliteren. Hierbij ook de lokale partners als VOKA-Limburg, VKW Limburg, Unizo-Limburg, LRM, en Innovatiecentrum Limburg, alsook de experts van enkele Europese projecten rond innovatie en valorisatie (TTC-ELAt, TeTRRA).

Meer informatie over het programma en praktische informatie via deze microsite bij uHasselt.be

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.