Nieuws Limburg Innoveren met de klant als vertrekpunt

Innoveren met de klant als vertrekpunt

Innoveren met de klant als vertrekpunt

Zes Limburgse bedrijven (en 7 andere) doorlopen momenteel een internationaal geleid traject waarbij ze intensief worden begeleid om innovatief te zijn. Via het project Humin, dat onder meer door de Stad Genk in het leven werd geroepen, proberen ze hun concurrentiekracht te verhogen door middel van ‘People Centered Design’. Dit houdt in dat ze vernieuwende toepassingen zoeken waarbij de eindgebruiker centraal staat.

Mieke Neven (Burocad).

C. Vangompel (Genk), Burocad (Peer), GPS (Genk), Brabantia (Overpelt), Global Impact (Genk) en Fabricom (ook in Genk) hebben in dit verband al een plan klaar met innovatieve ideeën. Ze krijgen daarbij hulp van design coaches, die door middel van workshops en hands-on ondersteuning, maatgerichte oplossingen hebben voorgesteld. De deelnemende bedrijven moeten ook kritisch zijn voor elkaar, en de voorgestelde vernieuwingen van hun collega’s beoordelen. Binnen anderhalf jaar loopt Humin af, en moeten alle top-ideeën daadwerkelijk in het bedrijf geïmplementeerd zijn.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.