Nieuws Limburg Insectenvlees van Damhert is beste innovatie

Insectenvlees van Damhert is beste innovatie

Insectenvlees van Damhert is beste innovatie

Insecta, het productgamma op basis van insecten van Damhert Nutrition uit Heusden-Zolder, is door een vakjury verkozen tot meest innovatieve voedingsproduct. Tijdens een druk bijgewoonde uitreikingsplechtigheid donderdagavond ging de INN Award 2015 naar Grete Remen en haar team. De jury was samengesteld uit aankopers van grote Belgische retailketens en de redactie van het retailvakblad Gondola.

11008605_10153233556896528_2508612188999828671_nDamhert Nutrition introduceerde in oktober 2014 de allereerste kant-en-klare producten op basis van insecten, en dit als alternatief voor vlees. Een wereldprimeur. Het gaat om burgers, schnitzels en nuggets gemaakt van buffalowormen. De insecten zijn zo fijn vermalen dat de consument visueel geen herkenningspunten heeft. Damhert voert de promotie door te stellen dat de insecten minder plaats innemen voor de kweek dan koeien en varkens, er minder voer voor nodig is, en ze minder broeikasgassen uitstoten.

Het bedrijf kondigt overigens aan het gamma in de nabije toekomst te zullen uitbreiden.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.