Nieuws Limburg "Interim verdient meer dan vaste bij Sabca"

"Interim verdient meer dan vaste bij Sabca"

"Interim verdient meer dan vaste bij Sabca"

De bedienden bij Sabca Limburg, waar onderdelen voor vliegtuigen en ruimteraketten worden gemaakt, voeren prikacties om een eenvormige loonclassificatie af te dwingen. Dit komt er nadat uitlekte dat een uitzendkracht die hetzelfde werk doet dan de vaste bedienden, zo’n 400 euro meer verdient.

Met enkele prikacties, waarbij telkens het werk voor enkele uren wordt neergelegd, willen de bedienden bij Sabca Limburg betere loonvoorwaarden afdwingen van de directie. Het conflict is geëscaleerd nadat duidelijk werd dat een uitzendkracht die hetzelfde werk doet, 400 euro bruto per maand meer verdient dan de vaste medewerkers. “Bovendien zijn er een aantal bedienden die maaltijdcheques krijgen en anderen niet,” zegt Danny Vanstraelen van de bediendenvakbond BBTK. “Vandaar dat er dringend een functie-classificatie wordt geëist die gekoppeld is aan duidelijke loonbarema’s en extralegale voordelen. De willekeur moet stoppen.”

De vakbonden konden naar eigen zeggen net verhinderen dat de bedienden de poorten van Sabca in Lummen zouden sluiten. Gesprekken met de directie draaiden vooralsnog op niets uit. “Zolang er geen verzoening is, die inmiddels werd aangevraagd bij de voorzitter van het paritair comité, gaan de prikacties door”, aldus nog Vanstraelen. “Omdat deze mensen de enige zijn die de afgewerkte producten mogen certificeren, zullen de leveringen van Sabca in het gedrang komen als dit niet spoedig wordt opgelost.”

Bij Sabca Limburg werken zo’n 70 mensen, waarvan 15 bedienden. Recent werd nog een belangrijke investering aangekondigd die 20 extra jobs kan opleveren. (Lees artikel hier).

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.