Nieuws Limburg InterOffice zet elektrische laadpaal voor cliënteel

InterOffice zet elektrische laadpaal voor cliënteel

InterOffice zet elektrische laadpaal voor cliënteel

Vlaams minister van Energie Paul Magnette staat voor paal, want in zijn antwoord op een parlementaire vraag naar het aantal laadpalen voor elektrische voertuigen, telde hij 7 stuks in Limburg. Naast de 4 in Hasselt is er volgens Magnette telkens 1 in Heusden-Zolder, Houthalen-Helchteren en Maasmechelen.

Niet dus, want ook het personeel en klanten van de InterOffice-groep in Tongeren kunnen hun voertuig energie laten tanken aan een eigen laadpaal. “Die hebben we in 2010 geplaatst, samen met 4 suntrackers en PV-panelen,” zegt zaakvoerder Patrick Poncelet. “Deze paal dient voor eigen gebruik, want we hebben een Tesla aangekocht. Naarmate onze bedrijfswagens aan vervanging toe zijn, zullen we de optie om elektrisch te gaan telkens bestuderen. De laadpaal staat trouwens ook ter beschikking van het cliënteel. Zeker wanneer elektrische wagens in de nabije toekomst steeds meer zullen rondrijden, is dit een extra commerciële troef.”

Patrick Poncelet (rechts) van InterOffice.

InterOffice is altijd een voorloper geweest in energiezuinige toepassingen. “In 2007 waren wij de eerste van het industrieterrein die PV-panelen plaatsten op de daken van onze magazijnen,” herinnert Poncelet zich. “Dankzij bijkomende investeringen in de loop der jaren zijn onze gebouwen nu bijna energieneutraal.”

De suntrackers, met daaronder de Tesla, vlak naast de oplaadpaal.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.